Via de huisartsenpost ontvingen wij onderstaand bericht met het verzoek deze breed te delen. Wij voldoen graag aan dit verzoek. Het betreft de wijziging van telefoon nummer. Lees onderstaand bericht goed door of klik hier om naar de site van de Huisartsenpost Regio Arnhem te gaan.

 

Persbericht “Huisartsenpost regio Arnhem verbetert de bereikbaarheid via 026-3899696”

De Huisartsendienst Arnhem verbetert de komende maanden de telefonische bereikbaarheid. Oorspronkelijk maakte de huisartsendienst gebruik van een betaald 0900-nummer. Sinds geruime tijd verwijst de huisartsendienst patiënten naar het volgende nummer: 026-3899696. Per heden verwijst de huisartsendienst alleen nog maar naar dit nummer. Op termijn komt het 0900-nummer definitief te vervallen. De huisartsendienst raadt patiënten aan om het juiste nummer te programmeren in de telefoon.

De huisartsendienst vindt het niet langer passend om het 0900-nummer aan patiënten aan te bieden. Henk Meussen, manager Huisartsendienst: “Wij vragen patiënten altijd eerst te bellen met de Huisartsenpost. Telefonisch kunnen we veel vragen beantwoorden. Ook kunnen we beoordelen of een consult bij de dokter nodig is of dat de klacht kan wachten tot de volgende werkdag. Maar dan wil je niet dat patiënten extra moeten betalen voor het telefoontje, of ons niet kunnen bereiken als ze met een mobiele telefoon bellen. Daarom hebben we enkele jaren geleden al gekozen om gebruik te gaan maken van het nummer 026-3899696. Binnenkort willen we het 0900-nummer uit de lucht halen. Het is belangrijk dat patiënten het juiste nummer kennen en het veranderen in hun telefoon of bijvoorbeeld op het briefje op het prikbord thuis.”

Huisartsendienst Arnhem BV verzorgt de huisartsgeneeskundige spoedzorg gedurende avond-, nacht- en weekenduren. Naast een centrale meldkamer heeft de huisartsendienst 3 locaties waar patiënten behandeld kunnen worden bij spoedgevallen. Jaarlijks zijn er 110.000 patiëntencontacten. Huisartsendienst Arnhem is onderdeel van Onze Huisartsen de coöperatie van ca 200 huisartsen in de regio Arnhem en omgeving.

Leave a Reply