Vrijdag 14 juli was een dag vol vreugde en blije gezichten in de Vliertuin, waar de activiteitencommissie van Stichting de Zandse kerk en Wijkorganisatie ’t Zand – Binnenveld een feestelijke bijeenkomst organiseerde om de zomervakantie op een sprankelende manier in te luiden voor de kinderen van de basisscholen. Na jaren van gedwongen annuleringen door de pandemie, slaagden de vrijwilligers van beide organisaties erin om enkele activiteiten op poten te zetten, waarvan dit er één was.

Onder een stralende zon verzamelden zich rond 15.45 uur tal van kinderen, vergezeld door hun ouders, in de Vliertuin. Het feest begon met een warm welkom van Hanneke Jurjus, waarna de kinderchampagne werd ontkurkt en de snoep- en limonadebakken gevuld werden. De muziek van de enthousiaste DJ Maarten Polman zorgde meteen voor een opgewekte sfeer.

Echter, enkele kinderen waren zo enthousiast dat ze niet konden wachten om te proosten en begonnen hun champagneglazen alvast leeg te drinken. Nadat alle glazen gevuld waren, werd er in koor afgeteld van drie naar één, en riepen de kinderen vrolijk “prettige vakantie!”. Het was duidelijk te zien dat de jonge feestvierders volop genoten van de festiviteiten.

De vrijwilligers, die zich met hart en ziel inzetten voor de gemeenschap, maakten het feest compleet door met gevulde bakken snoep rond te gaan, waar de kinderen gretig gebruik van maakten. Om 17.00 uur eindigde het officiële programma, maar de pret was nog niet voorbij; veel kinderen bleven in de speeltuin spelen en genoten van elkaars gezelschap.

Zowel de Stichting de Zandse kerk als Wijkorganisatie ’t Zand – Binnenveld kijken terug op een uiterst geslaagde activiteit. De positieve ervaring geeft de vrijwilligers nieuwe energie om zich in te zetten voor de volgende activiteit, die gepland staat op zaterdag 30 september. Op die dag zal er in de Zandse kerk een open podium gehouden worden, speciaal voor de jeugd tot 12 jaar. Houd de website, lokale krant en sociale media in de gaten voor verdere informatie.

De vrijwilligers willen iedereen nu alvast een fantastische vakantie toewensen. Laten we samen genieten van de zomer en uitkijken naar meer bruisende evenementen die de gemeenschap weer met elkaar zullen verbinden.

Leave a Reply