Op zaterdag 24 november was het dan zover: na maanden van hard werken en vol toewijding werd het Huiskamerproject van Wijkorganisatie ’t Zand Binnen – Buiten afgerond met de feestelijke opening van de Zandse Huiskamer. Een plek die niet alleen een fysieke transformatie heeft ondergaan, maar ook een sociale en gemeenschapsgerichte metamorfose heeft doorgemaakt. De officiële opening, gemarkeerd door warme ontmoetingen en heerlijke lekkernijen, bracht de buurt samen op een bijzondere manier.

Een Hartelijk Welkom:

Vanaf oktober diende de Zandse Huiskamer al als het kloppende hart voor vergaderingen van de Wijkorganisatie en als gastvrije locatie voor wekelijkse koffiemorgens op maandagochtend. De vrijwilligers van de Wijkorganisatie hebben, mede dankzij de inbreng van onze sponsors Stichting Huissens Weldoen, Mi Corason, de Plus Huissen en Lentjes Droomkeukens, met toewijding gewerkt om deze ruimte de uitstraling te geven die het verdient. Op zaterdagochtend, om 10.30 uur, openden de deuren voor de eerste bezoekers van de koffiemorgen, begroet door Hans van Halder, de drijvende kracht achter het project, en Lydia Little, de voorzitter van de Wijkorganisatie.

Gezelligheid en Verbinding:

De sfeer werd al snel warm en gezellig, doordrenkt met de heerlijke geur van koffie en versgebakken speculaas muffins. Het sociale aspect van de Zandse Huiskamer werd benadrukt, waar buurtbewoners elkaar ontmoeten, verhalen delen en gemeenschap vormen. Het hoogtepunt van de dag naderde snel met de officiële opening.

Officiële Handelingen:

Om 12.30 uur namen wethouder Aart Slob en kinderburgemeester Sebas Mom het podium om de officiële opening te verrichten. In zijn toespraak benadrukte Aart Slob de onschatbare waarde van de Zandse Huiskamer voor de lokale gemeenschap, onderstrepend hoe belangrijk het is om een centrale ontmoetingsplek te hebben. Hij keek vooruit naar de komende activiteiten die vanuit deze huiskamer zullen worden georganiseerd.

Sebas Mom herinnerde aan het belang van deze plek voor de oudere generatie, waar senioren op een laagdrempelige manier met elkaar in contact kunnen komen. Het belang van sociale verbinding en het creëren van een warme en gastvrije omgeving voor alle bewoners stond centraal.

Feestelijke Opening:

De officiële handeling vond plaats met het aansnijden van een overheerlijke appeltaart, vers gebakken in de gloednieuwe oven van de Zandse Huiskamer. Dit symbolische gebaar markeerde niet alleen de opening van de ruimte, maar ook het begin van een nieuw hoofdstuk vol gemeenschapsactiviteiten en gezelligheid.

Uitnodiging tot Gebruik:

Lydia Littel sloot de ceremonie af door alle aanwezigen uit te nodigen om volop gebruik te maken van deze prachtige ruimte. De Zandse Huiskamer staat open voor iedereen in de buurt en belooft een warme en gastvrije omgeving te bieden voor tal van activiteiten en ontmoetingen.

De Zandse Huiskamer is niet zomaar een ruimte; het is een levendig centrum van gemeenschap en verbindt de harten van ’t Zand – Binnenveld op een manier die verder gaat dan stenen muren.

Leave a Reply