Woon je in Doornenburg en Huissen en wil je je buurt leuker, nog mooier of beter maken, dan is dit in 2022 mogelijk.

De planning is om in mei/juni van start te gaan met een nieuwe ronde van Lingewaard Doet in deze twee kernen. De ideeën kunnen al aangemeld worden via deze site.

De overige kernen zijn in 2023 aan de beurt. Je hebt nog even tijd om na te denken over plannen voor jouw buurt of dorp. Maar een jaar is zo voorbij!

Wij wachten jullie mooie ideeën af en staan ook dit jaar weer enthousiast voor jullie klaar.

Hoe werkt Lingewaard Doet?

Via de link kunt u uw initiatief aanmelden. Dat kunnen initiatieven zijn om bijvoorbeeld uw omgeving groener te maken maar ook sociale initiatieven zoals een concert in de buitenruimte, een activiteit of sporttoernooi voor de buurt.

Stap 1: U heeft een idee!

Dit idee voldoet aan de spelregels:

–       Er is een duidelijk plan en realistische begroting voor de organisatie en uitvoering van het initiatief;

–       Het initiatief komt ten goede aan en is toegankelijk voor de inwoners van gemeente Lingewaard (niet op particulier terrein);

–       Het initiatief heeft geen commercieel, politiek of religieus doel;

–       Minimaal drie inwoners van verschillende adressen zijn betrokken bij het initiatief en de initiatiefnemers verzorgen zelf de uitvoering;

Stap 2: Meldt dit idee via de website of middels contact met de gebiedscoördinator daarna neemt de gebiedscoördinator contact met u op en gaat met u in gesprek.

Stap 3: Het initiatief wordt beoordeeld

Heeft de initiatiefnemer dit jaar al initiatieven ter waarde van € 5.000 ingediend, dan kan niet nog een initiatief ingediend worden.

Stap 4: Na een positieve reactie kan het vervolg in gang gezet worden door de initiatiefnemers Zoals bijvoorbeeld de communicatie.

Kijk voor meer informatie en de resultaten van de initiatieven uit de vorige rondes, op de website van Lingewaard Doet. Via Het Gemeentenieuws en de Facebookpagina van gemeente Lingewaard houden wij u op de hoogte.

 

 

 

Leave a Reply