HUISSEN – De bouw van de nieuwe Coop in de toekomstige Huissense wijk Driegaarden is een grote stap dichterbij gekomen. De Lingewaardse welstandscommissie heeft met veel lof ‘ja’ tegen het architectonisch ontwerp gezegd.

Langs de hele zuidgevel van het perceel aan de Munststraat, waar de supermarkt grenst aan toekomstige woningbouw, komt een 2 meter hoge schutting. Die wordt aangekleed met een geluiddempend materiaal.

De welstandsdeskundigen waren deze week positief over het ontwerp van het complex. ‘Hoge kwaliteit, fraaie rode baksteen’, luidde het oordeel. Met als toevoeging: ,,Heel fijn dat de letters Coop niet óp het dak staan, maar tegen de gevel aan zijn verwerkt.’’

Smal en druk

De relatief kleine supermarktvestiging – met een winkelvloeroppervlak van zo’n 500 vierkante meter – zit nu nog aan de Gochsestraat in Huissen-Zand. De nieuwbouw annex verhuizing komt als geroepen: een grotere winkel is een must om te overleven, het parkeren is nu beperkt en de Gochsestraat is smal en druk.

Het nieuwe pand – met ongeveer 1200 vierkante meter oppervlak – verrijst hemelsbreed 450 meter verderop. De parkeerplaats gaat zeventig vakken tellen en is te gebruiken door zowel Coop-klanten als omwonenden.

Eigenaar Ron Lamers hoopt richting de zomer te kunnen starten met de nieuwbouw, zodat de supermarkt in de tweede helft van 2022 klaar voor gebruik is. ,,De laatste hobbel die nog genomen moet worden is het bestemmingsplan’’, zegt hij.

Aanzuigende werking

Want een bewoner van de Huismanstraat – waar de Muntstraat op uitkomt – heeft nog een beroep lopen tegen de verwachte verkeersdrukte in zijn straat, omdat de nieuwe super een aanzuigende werking kan hebben. Die zaak dient komende maand bij de Raad van State, waardoor naar verwachting in mei helderheid volgt. Alle andere bezwaren zijn inmiddels ingetrokken.

Op de plek die de Coop aan de Gochsestraat achterlaat, is ruimte voor tien tot vijftien appartementen. Dat bouwplan moet nog door alle procedurele molens.

Artikel uit de gelderlander van 27 februari 2021

Leave a Reply