Onderstaand bericht vonden wij in Het Gemeentenieuws en vinden wij belangrijk  te vermelden. Zoals u wellicht weet zetten wij ons in voor een beter leefklimaat in onze wijk en dan is dit artikel heel belangrijk om te lezen.

Wat een genot is het dan om in de schaduw van bomen je hond te kunnen laten.

In de krant staat dat er een run is op airco’s en dat meer airco’s betekent dat de temperatuur van de aarde nog meer gaat stijgen. Marco Verhoef, weerman van het NOS journaal, zei laatst nog: “Een grote boom bereikt bijna hetzelfde als tien airco’s.” Iedereen die mee wil helpen aan verkoeling tijdens hete dagen in Lingewaard kan vanaf oktober terecht bij de bomen hub Lingewaard Veldschuur in Bemmel.

Heb je kleine boompjes die in jouw tuin niet kunne  uitgroeien, dan kun je ze straks brengen bij de Bomenhub. Als je juist een boompje wilt planten, kom er dan één uitzoeken. Hoe meer er tot grote bomen kunnen uitgroeien hoe beter.

Stichting Lingewaard Natuurlijk en Stichting Boomrijk Lingewaard Veldschuur organiseren samen de Bomenhub Lingewaard Veldschuur. De Bomenhub is een onderdeel van de campagne MeerBomenNu.

Je kunt nu al vriend worden van Lingewaard Natuurlijk ( www.lingewaardnatuurlijk.nl ) of van Boomrijk Lingewaard ( www.boomrijklingewaard.nl ) om deze actie te ondersteunen.

Leave a Reply