Stichting Lingewaard Natuurlijk is in het voorjaar 2018 gestart met het tweede seizoen (moes)tuinieren op de Moeshoeve voor kinderen in de basisschoolleeftijd. Ieder kind heeft de beschikking over een stukje grond om onder begeleiding zelf groenten, kruiden en bloemen te kweken. De kinderen krijgen zo o.a. kennis over planten, duurzame en gezonde voeding, de natuur en het leven in de bodem. En wat is er nou leuker dan proeven van eigen oogst? Er wordt niet alleen gewerkt op de Moeshoeve. Ook gezelligheid speelt een grote rol. Tijdens de pauzes en na het werk wordt aan tafel gezeten om onder het genot van een sapje kennis uit te wisselen en lekker bij te kletsen.

 

Het wijkplatform heeft gezorgd voor een grote picknicktafel. Er wordt veelvuldig gebruik van gemaakt door de kinderen, begeleiders en natuurlijk (groot)ouders die langs komen om de moestuintjes te bewonderen.

 

De Moeshoeve is voor volgend jaar op zoek naar kinderen die een eigen moestuintje willen en naar vrijwilligers die deze kinderen willen begeleiden. Bij interesse/vragen: moestuinenhuissen@lingewaardnatuurlijk.nl