Zaterdag 24 september hebben een aantal vrijwilligers van de Wijkorganisatie ‘t Zand Binnen-Buiten, wethouder Nick Huberts van gemeente Lingewaard, enkele raadsleden en gedeputeerde Peter van ‘t Hoog van Provincie Gelderland deelgenomen aan een Prachttoer Lingewaard. Deze toer was georganiseerd door de Leefbaarheidsalliantie Gelderland en had als doel dat de verschillende organisaties in de wijk /dorp elkaar informeerde over de diverse activiteiten en projecten die binnen de gemeente Lingewaard worden uitgevoerd.

Zo werd het dorp Doornenburg bezocht waar een inkijk werd gegeven in de veelvuldige activiteiten binnen de gemeenschap. Tevens was dit voor Doornenburg de aftrap van de Burendag.  Op de Zilverkamp werd het Zilverhuus bezocht wat als voorbeeld mag dienen voor een fantastische samenwerking van bewoners binnen een wijk.

De Wijkorganisatie ‘t Zand Binnen-Buiten heeft de deelnemers de Vliertuin laten zien. Een door vrijwilligers gerealiseerd wijkproject waar wij erg trots op zijn. Aansluitend was er voor alle deelnemers een Prachttoer tasje met daarin de laatste nieuwsbrieven en het Wijkontwikkelingsplan. Een tasje zoals dat ook door onze Wijkorganisatie wordt gegeven aan nieuwe bewoners en jonge ouders (baby tasje) maar dan met een andere inhoud 😊. Ondanks het regenachtige weer is er veel informatie en nieuwe ideeën uitgewisseld om onze wijk leefbaarder te maken.

 

Klik voor meer foto’s op de foto hieronder

Leave a Reply