Zondagmiddag 2 april heeft wethouder Nick Hubers en de kinderburgemeester Feline Klee de speeltuin aan de koelhuisstraat officieel geopend. Onder grote belangstelling van de kinderen en ouders van het Binnenveld werden de twee borden met de naam “Binnentuin” onthuld. Zoals de initiator Hans van Halder memoreerde hopen wij dat met deze speeltuin de kinderen meer buiten zullen spelen maar ook dat de ouders elkaar hier kunnen ontmoeten.

De herinrichting van de speeltuin is mede tot stand gekomen door de tientjesbonnen die tijdens de actie “Lingewaard doet” door de inwoners van Huissen zijn gedoneerd voor dit project. Tevens heeft het Vlinderfonds een bijdrage gegeven zodat de tafeltennistafel ook gerealiseerd kon worden. Tijdens de feestelijke opening werd koffie, thee en limonade geschonken en werden poffertjes gebakken. Ook waren er heerlijke paaskoekjes die gretig aftrek vonden. De versnaperingen werden gesponsord door de Plus supermarkt Huissen. Een van de borden met de naam van de nieuwe speeltuin zijn door Bordbusters gesponsord. Om de middag compleet te maken kon dit alles plaatsvinden onder een strak blauwe hemel en een heerlijk zonnetje.

Hieronder nog een korte film, gemaakt door Jos van Delen, van de officiële opening op 2 april door Kinderburgemeester Feline Klee en Wedhouder Nick Verburgt.

Leave a Reply