Klik op deze foto voor meer foto’s

Het is dan nu echt zo ver. De speeltuin aan de Vlierstraat is zaterdag 16 april officieel geopend. Voordat deze handeling plaats kon vinden is er veel werk verricht. Het begon met de wijkschouw ongeveer 2 jaar geleden. Inwoners van onze wijk samen met de politiek en mensen uit de wijkorganisatie maakten een rondje over het Zand Binnenveld. Tijdens deze rondgang werden de kwetsbare plekken in kaart gebracht en daarbij werd ook gekeken naar de speelmogelijkheden in de wijk. Bij het Gemeenschapshuis staat een van de grootste speelplaatsen maar die was inmiddels gedateerd. De speeltuin werd vooral nog gebruikt door de kinderen van het IKC het Sterrenbos.

Al snel meldden zich enkele buurtbewoners die samen met de mensen van de werkgroep Groen Klimaat en Spelen het idee oppakten om de speeltuin te renoveren. Er werd contact opgenomen met de gemeente en ook zij stonden open voor een vernieuwing van de speeltuin.

Nadat de renovatie van de riolering in de van Wijkstraat en Zandse Dwarsstraat gereed was gekomen is men begonnen met de speeltuin. Via Lingewaard Doet en Gemeente Lingewaard kwam ondersteuning en werd er een herinrichtingsplan gemaakt samen met de bewoners.

Vanaf september 2021 is hard gewerkt om de speeltuin zijn  vorm te geven van wat het nu is. De planning was om in december de officiële opening te doen maar door corona en leveringsproblemen moest dat helaas uitgesteld worden.

De nieuwe speeltuin is een schot in de roos. Vanaf het moment dat alle toestellen geplaatst waren zie je dagelijks veel jeugd die er gebruik van maakt. Maar een nieuwe speeltuin moet ook een naam hebben en zo werd door de wijkorganisatie een wedstrijd uitgeschreven om tot een mooie naam te komen.

Op 16 april is dan ook een prachtige symbolische dag. Niet alleen stond de zon hoog aan de hemel. Vele kinderen van het Zand Binnenveld waren  aanwezig. Kijk maar naar de foto’s. Om 15.00 uur mocht wethouder Nick Hubers het nieuwe naambord onthullen. Onder de muzikale begeleiding van Muziekvereniging Volharding werd de naam zichtbaar. Vanaf nu zal de naam van de speeltuin “vliertuin” een begrip worden in onze wijk.

Graag  willen wij ook de sponsoren noemen die belangeloos hun bijdrage geleverd hebben. De gemeente Lingewaard, Bordbusters BV , Uijtewaal Fruit, Coöp Lamers en Jaap Hendriksen.

Leave a Reply